За мен

Можете да се свържете с мен на:

svmargaritova в abv.bg

svmargaritova в gmail.com

Кратка биографична справка

 

снимка на адвокат Светла Маргаритова

Дейности и опит в областта на човешките права

2012 и до настоящия момент

Координатор за България в Съвета на Европа по програмата HELP  – проект „Enhancing the capacity of lawyers to comply with the admissibility criteria in applications submitted to the European Court of Human Rights“

2003 и до настоящия момент

Работа във Фондация “Български адвокати за правата на човека” по различни проекти в областта на правата на човека и съответствието на българския закон и практика с Европейската конвенция по правата на човека. От 2010 г. член на УС на Фондацията.От 2014 г. Председател на Управителния съвет.

Регистриран лектор по проблемите на Конвенцията, практиката на Съда по български дела и практическите аспекти на воденето на дела в Страсбург към Центъра за обучение на адвокати „Кръстьо Цончев“.

1997 и до настоящия момент

подготвени над 100 жалби до Европейския съд по правата на човека и участие в процедурата по Европейската конвенция до приключването й ; основна насоченост – чл. 6.1. (право на справедлив процес в гражданското и административно правораздаване) и чл. 1 от Протокол 1 (право на мирно ползване на собствеността)

2006-2007г.

Старши експертен сътрудник в Комисията по правата на човека и вероизповеданията на Народното събрание – подготовка на становища по законопроекти, водене на кореспонденцията на комисията по проблематиката на правата на човека, участие в работни групи, конференции и съвещания по същата проблематика.

1995-1997г.

Като член на Съвета по законодателство в Министерството на правосъдието – подготовка на становищата на правителството по дела пред Европейския съд по правата на човека; участие като правителствен агент ad hoc  в първите две дела срещу България пред Европейската комисия и Европейския съд по правата на човека /Луканов  срещу България и Асенов срещу България/

Дейности и опит в областта на криминологията

Председател на Българската асоциация по криминология

Доцент по криминология в Бургаския свободен университет

Член на Академичния съвет на университета.

Преподавателски опит 

2007 г. и до настоящия момент

Юридически факултет на Варненския свободен университет

2008 г. и до настоящия момент

Юридически факултет на Бургаския свободен университет

1997 г. – 2008 г.

Юридически факултет на Софийски Университет  „Климент Охридски

1996 г. – 1998 г., 2011 г. и до настоящия момент

Юридически факултет на Университета за Национално и Световно Стопанство

Професионална дейност 

1997 г. – януари 2009 г.

Старши юрисконсулт в „Главболгарстрой” АД

2000 г. – 2003 г.

Зам.-председател на Съвета на директорите и юрисконсулт на „ГБС-Импекс” АД

1995 г. – 1997 г.

Министерство на правосъдието, Съвет по законодателство

1981 г. – 1995 г.

Главна прокуратура на РБ
Съвет за криминологически изследвания /СКИ/

31.01.1977 г. – 30.01.1978 г.

Стажант-съдия в Бургаски окръжен съд

Специализации

1996 г. – Франция

Министерство на външните работи и Министерство на правосъдието на Франция
Специализация, организирана от Съвета на Европа във връзка с процесуалното представителство на държавата пред Европейския съд по правата на човека.

1996 г. – Франция

Международен курс за висша специализация по проблемите на организираната престъпност

1995 г.

Международен институт за развитие на правото
Семинар за обучение на обучители

Образование

1978 г. – 1981 г.

Юридически факултет на Ленинградския /Санкт Петербургския/ държавен университет

Редовен докторант /аспирант/ – шифър: наказателно право, изпълнение на наказанията и криминология
Кандидат на юридическите науки /доктор по право/- 26 октомври 1981 г.

1972 г. – 1976 г.

Юридически факултет на Софийския университет
Редовна студентка
Придобита квалификация „юрист”

1968 г. – 1972 г.

Руска езикова гимназия
Гр. Бургас

Чужди езици

Френски език – четене и разбиране отлично ниво, писане и разговор – добро ниво.
Документи: Сертификат от българо-френския център за обучение на управленски кадри /MARCOM/ – 1994 г.;
Сертификат от Френския културен институт – 1997 г.

Руски език – четене, разбиране, писане, разговор – отлично ниво
Документ: Диплом от руска езикова гимназия

 1. 10 април, 2009 в 16:49 | #1

  Здравейте , уважаема г-жа Маргаритова !

  Аз съм юрист – Наталия Георгиева ,ваша възпитаничка по наказателно право от юридическия факултет на УНСС през 1998г. Вие няма как да се сетите за мен , но аз с удоволствие си спомням как ни провеждахте упражненията по наказателно право , пазя си записките от упражненията и дори контролната работа , на която имам /5.50/ , най- високата оценка в групата.:).Уверявам Ви , че знанията , които получих във вашите часове и при проф. Филчев са особено полезни не само за отлично представяне на изпитите ,но ми помагат и днес при тази огромна конкуренция на юристи. От както завърших съм хоноруван асистент по финансово право и основи на правото в УНСС.Радвам се , че днес случайно намерих вашия блог и се запознах по- подробно с биографичните данни от кариерата Ви. . Ще ми е особено приятно , ако ми отговорите и ако има възможност да се срещна с вас някой ден. Желая , всичко хубаво , много усмивки и успехи в бурния и все така променящ се свят на правото !

 2. svmargaritova
  11 април, 2009 в 00:10 | #2

  Здравейте Наталия,
  Наистина не си спомням името Ви , но то е нe защото е минало доста време, а понеже помня лица, а не имена. Вероятно като Ви видя, ще Ви позная, защото Вие бяхте от първия ми випуск и по тази причина аз много си ви обичах и с някои от колегите ви съм се срещала в съда. Например, имахте двама колеги, които след това станаха семейство – имената им не зная, но се поздравяваме, когато се видим. Ще ми бъде приятно да се срещнем някой път. Можете да ми пишете на електронната ми поща, за да Ви дам координатите си. svmargaritova@gmail.com

 3. Миглена Василева
  26 август, 2009 в 13:02 | #3

  Здравейте, госпожо Маргаритова
  Искам да се обърна към Вас за консултация относно неизплатените стари възнаграждения на работниците в Кремиковци, а именно от м.12 на 2008 г.
  Как се процедира след като лицето е освободено на 12.06.2009г. и до момента не му е изплатено нищо от посоченият работодател.В момента правят някъкви графици за изплащане на заплатите на освободени,но след като те подадат молби за това че са в крайно тежко болестно или финансово състояние.

 4. Васил Христов
  18 септември, 2009 в 10:21 | #4

  Г-жа Маргаритова, живея близо до циганска махала. Всеки ден се правят тържества които продължават до 1-2 вечерта. Нямам нищо против да се веселят но озвучаването е толкова силно че на моменти стъклата на прозорците започват да вибрират. Оказа се че в наредба на общината за спазване на реда е посочен като краен час 23 часа.
  1. музиката е толкова силна че не се търпи.
  2. Продължителноста и е от около 10 часа.
  3 Приключват към от 1-2 след полунощ.
  Може ли да ми дадете съвет как да се ограничи този терор.
  Според мен редовно се нарушават общинските наредби а и този звуков терор е непоносим всъшност може ли да имам притенции че ми се нарушават гражданските права.

 5. Миглена Василева
  29 октомври, 2009 в 11:45 | #5

  Здравейте отново г-жо Маргаритова,
  аз подадох молба до управляващите на Кремиковци за изплащане на стари задължения, а именно трудови възнаграждения от м.12.08г. плюс обещетение при освобождаване, като съответните суми ги има на фиш, молбата е с прекрепени епикризи и Телк-ови решения за сериозно заболяване, а именно туберколоза.
  Това беше първата доброволна покана от моя страна на която не ми беше отговорено вече в двумесечен срок.
  Мога ли и как да напиша доброволна нотариално заверена покана за изплащане на гореспоменатите суми?
  В същото време на останалите работещи служители, работници и пом.персонал се изплащат текущи възнаграждения на 100%, къде е логиката като е неплатежоспособно едно дружество и не може да изплаща стари, да изплаща текущи възнаграждения?
  Зная, че крайната стъпка е завеждане на дело, но тъй като се изискват финасови средсва за това ще се опитам доброволно.
  Благодаря предварително!

 6. svmargaritova
  6 ноември, 2009 в 17:40 | #6

  Здравейте госпожо Василева, аз бих Ви посъветвала направо да започнете трудово дело против комбината, като предявите няколко обективно съединени иска – за неизплатено трудово възнаграждение и отделно – за обезщетението при прекратяване на трудовото Ви правоотношение. Не вярвам на доброволните стъпки, но можете и да опитате с нотариална покана.

 7. Светлана
  12 ноември, 2009 в 17:22 | #7

  Здравейте г-жо Маргаритова,
  как се осигурява лице без гражднство на постоянно пребиваване в България, родено в България

 8. Веселина Шейретова
  30 ноември, 2009 в 18:50 | #8

  Г-жо Маргаритова, моят въпрос е следния.Живеем във вилна зона на гр.Сливен. От една седмица ВиК Сливен ние спрала водата , под предлог , че има да се плаща вода. А положението е следното . Имаме си индивидуални водомери и сме редовни платци, а в същото време има и общ водомер. Многократно сме се обръщали с молба към ВИК за изключане на тия нежелаещи да плащат вода , които са предимно цигани , но не са ни оказвали помощ . В същото време Електроснабдяване ни отчита ел енергията с индивидуални електромери и нямаме проблеми. Всеки месец си плащаме водята , а сега сме наказани задари нередовни и недобросъвестни . Във вилна зона е опасно да се стига до самооправство . Молим ви за съвет . В 21 век е ужас без вода

 9. Виктория Радева
  7 февруари, 2010 в 18:48 | #9

  Г-жо Маргаритова, моля за съвет.
  Живеем в къща, която има обща стена с къщата на нашите съседи. Нашата сграда е едноетажна, а тяхната двуетажна. По общата стена откъм техните помещения до втория етаж е прекарана водопроводна тръба, която уж беше затапена, но тази зима от там ни наводниха. По стената на спалнята ни и таванът протече изведнъж вода. Оказа, се, че е от тръбата. Собствениците на вторият етаж на съседната до нас сграда не живеят в нея. За спирането на водата ни съдейства собственик, който живее там, но на първия етаж, защото не можахме да се свържем веднага със собствениците на втория етаж. По-късно успяхме да ги намерим и поискахме среща, за да видят какво се е случило, но те отказаха да дойдат и не искат да вземат никакво отношение с мотив, че сградата е стара и че нищо не могат да направят.
  Освен чрез съда /което за нас означава още средства и неприятности/ по какъв друг начин можем да докажем вината на съседите си и да предявим иск за премахване на тръбата от общата стена /защото са над спалня/ или да изискваме от тях да я обезопасят така, че да няма повторен теч.

 10. kasabov
  11 март, 2010 в 15:33 | #10

  Zdraveite g-ja Margaritova,
  Popadnah na Vasia blog i bih jelal da mi pomognete sas savet po moia kasus, koito e slednia:
  Predi tri godini podadoh jalba srestu sased do polisiata s oplakvane tse me zaplasva i obijda, kato podobna be podal i toi. Kvartalnia e vzel obioasnenia ot nego / zabelejete napechatani 4-5 lista/ sled koeto prepiskat e pratena do prokuror. Interesno prokurora e zadal kam men vaprosi, poradi koeto kvartalnia me e tarsil da im otgovoria. Poradi raslika v rab. ni vreme trudno me e nameril , no v kraina smetka as se iavih i otgovorih. Kvartalnia e napisal v doklada si tse sam se dezinterisilal i e pratil prepiskata do prokurora koito ia e prekratil s otkas sa obrasuvane na dosadebno proizvodstvo.
  Saseda mi obache e prosledil tova i zavesda gr.delo po ZZD chl.45 i 56 za moralni vredi ot protivopravno povedenie. R.Sad raspitva dvama svideteli , koito ne sa ochevidsi na sluchaia, preglejda prepiskata i othvarlia iska. Gr. sad sled vassiv. jalba na edno delo na koeto sa bili samo dvamata advokati , proteklo za 20 min. otmenia resenieto na R. sad i me osajda s okonchatelno resenie. Po deloto ne sa predstaveni nikakvi dokazatelstva sa vredi- medisinski i t.n..
  Poiskah otmiana ot VKS no tia be othvarlena.
  Po tizi nachin mi be zapusena ustata da se oplakvam na institusiite.
  Moia vapros e bihte li me posavetvali da se obarna do Strasburg i da iskam obestetenie za naruseno pravo na israziavane na mnenie – chl.10 ot Hartata,/ ne e istekal 6 mes. srok ot posl. instansia/
  Blagodaria Vi predvaritelno. V. Kasabov

 11. joro prodanov
  20 април, 2010 в 15:52 | #11

  ZDRAVEITE GOSPOJO MARGARITOVA.AZ SUM STUDENT PO PRAVO PURVI KURS V BURGASKIA SVOBODEN.IMAME PRI VAS IURIDI4ESKO MISLENE.V KONSPEKTA VI ZABELIAZAH 4E STE VKLIU4ILI VUPROSI KAKTO OT U4EBNIKA NA TA6EV TAKA I OT TOZI NA 6ARANKOVA.A STE KAZALI 4E NE E NEOBHODIMO DA 4ETEM TOZI NA 6ARANKOVA.POSLEDNITE 6 VUPROSA SA TO4NO OT U4EBNIKA NA 6ARANKOVA.MOJETE LI DA MI OBQSNITE OT KUDDE TO4NO TRIABVA DA 4ETA I KAKVO.BLAGODARQ VI.

 12. mi6ka
  9 юли, 2010 в 18:50 | #12

  ku4ka 🙂

 13. Г. Башкова
  15 август, 2010 в 00:13 | #13

  Добър вечер, д-р Маргаритова.
  Аз съм ваша студентка от ВСУ“ Черноризец Храбър“ и Ви моля да ми дадете съвет с конкрете случай ще съм ви много благодарна.
  В къщата, която живея, живеят и роднини на съпруга ми, с който са в неразбирателства от години за имущества и други подавани са доста жалби в полициято, но без резултат. Започнаха проблемите и спрямо мен, днес бяха докато бях със бебето си вкъщи те са ми обърнали количката. Направих едно предопреждение,ч това не е начина и отидох у родителите си , а когато се прибрах количката ми бе хвърлено в градината на съседите и в окаяно състояни външната ни врата бе напукана, а е от един месец монтирана. извиках полиция, а роднините ми се скриха, втори път ги виках, а просто ми казаха : подайте жалба в понеделник, а роднините му започнаха да крещят и да „измислят нелепици“, които са абсурдни клевети и не искам да го позволявам.Това са хора,които направо казано не мога да ги разбера, но не искам едногодишният ми син да бъде травмиран от тези нелепици. кажете ми в поведелник направо с адвокат ли да започвам дело.Благодаря ви

 14. Svetla Ivanova
  17 август, 2010 в 17:33 | #14

  Zdraveite,g-ja Margaritova
  Iskam da se obarna kam vas za konsultacia,otnosno edin moi problem,koito vaznikna otskoro.Predi dena,bqh otishla da si napazarq v edin hipermarket,i da razgledam tova koeto me interesuva.Kogato prikluchih,i tragnah kam vhoda,ohranata me pomoli da gi posledvam.Uchudih se,zashtoto ne bqh varshila nishto neredno.Pomoliha me da si pokaja bagaja.Kazaha mi, che sam nabedena za krajba na parfum.Uveriha se,che nqma nishto kradeno.I mi se izviniha.Obidena sam mnogo,ot tqhnata postapka.Zashtoto,me zlepostaviha pred mnogo hora,bez nikakva vina.I shte si tarsq pravata.Molq vi za savet.Interesuva me sashto,imam li pravo na obeshtetenie.

 15. rafie gadirova
  28 октомври, 2010 в 16:09 | #15

  zdraveite g-ja Margaritova
  popadnah na vashi blog i bih iskala vashiq savet.
  za 2008g sam polzvala 145 dni bolnichni
  za 2009g – 180 dni
  za 2010g sam polzvala 36 dni koito mi gi platiha, sled tova 5 dena mi gi vrashtat ot NOI s motiva che za perioda ot 19.06.08g. do 22.05.10g.vkliu4itelno sa izdadeni nad 360 dni otpusk za vremenna nerabotosposobnost s prekasvaniq. Narushen e chl. 6 al.5 ot HME/2010g. Prez tova vreme sled kato rabotodatela e poluchil pismoto im, mi bqha izdadedi oste dva bolnichni po 20 dni i 15 dni, koito rabotodatela mi gi varna, che bil poluchil pismo ot NOI che imam prabo da polzvam bolnichni samo s razreshenie na TELK.
  vaprosa mi e moga li da objalvam nqkade i ako moga kade?
  blagodarq vi predvaritelno.

 16. Iveta Gancheva
  3 април, 2011 в 18:16 | #16

  Zdraveite ,
  izvinqvam se predvaritelno za bezpokoistvoto , no naistina imam problem 🙁 Na 20 godini sam , zapochnah rabota v pikadili , no po rano dnes imah problem ot lichen harakter koito ne moga da spodelq. Zvannah na upravata na pikadili Veliko Tarnovo da gi uvedomq , che dnes nqma da hodq na rabota i da popitam kak sedqt ne6tata s napuskane poradi osnovatelni pri4ini bez predizvestie ot 1 mesec. A prichinite sa slednite – neizpalnenie ot tqhna strana na chlen 152 (pochivkata m/u smenite e po malko ot ustanoveniq minimum ot 12 4asa) chlen 153 (1) 2 48 4asova po4ivka sedmi4no (2 dni) otdelno ot tova pri naemane tai kato sam studentka imashe ustna ugovorka za saobrazqvaneto mi s izpitnite dni, koito sa 5 dni na 5-6 meseca predimno sabota. Vaprosat mi e sledniq tai kato v dogovoro ne figurirat usloviq za prekratqvane na dogova,osven 1- 1 mesec predizvestie i 2- pri zavrashtane na zamestvaniq 4ovek bez srok ot strana na rabotodatelq (naeta sam po zamestvane ) Napisala sam molba v koqto se izvinqvam za situaciqta s neqvqvaneto mi na rabota i tova 4e sam predupredila malko predi zapo4vane na rabotniq den i molq za prerazglejdane na srok predizvestie za napuskane poradi gorespomenatite pri4ini+ potapkvane na lichnostta tai kato otnoshenieto im e kato kam „bokluci“. Pravilno li e da pratq molbata i te imat li pravo imaiki predvid situaciqta da ne mi platqt za izraboteniq mesec ? Mnogo blagodarq za pomoshta (roditelite mi sa v chujbina i naistina ne znam kam kogo da se obarna )
  Pozdrav , priqtna i uspeshna sedmica.

 17. Андреев
  10 май, 2011 в 21:16 | #17

  Привет госпожо Маргаритова. От преди няколко дни попаднах на Вашите страници. Внимателно изучавам изнесените Ви беседи. Оценявам ги високо и Ви благодаря за споделянето на практическият Ви опит във Европейският съд. Бъдете жива и здрава със много слънчево настроение . При мен настоящият интерес е във областта на трудовите права и право на труд. Имам свое виждане и в областта на потребителските права , но това по късно.

 18. svmargaritova
  27 февруари, 2013 в 13:33 | #18

  Г-жо Вълчева, не съм видяла съобщението Ви по-рано, защото не съм обърнала внимание, че сте писала в блога ми. Имам посочени два електронни адреса в интернет – svmargaritova@abv.bg svmargaritova@gmail.bg

 19. Goran Goranov
  22 ноември, 2013 в 21:28 | #19

  Искам да изкажа моята благодарност към адв. Маргаритова, към нейната отзивчивост и професионализъм и доброта. Прекланям се пред нейния интелект, опит в сферата на юриспруденцията и не на последно място чисто моралните й качества – тя е човек с главно „Ч“. Тя е най-добрият специалист в своята област. Благодарение на нейните статии спечелих награда от Висшия адвокатски съвет за написване на реферат на тема „Справедливият съдебен процес“, като в проверяващата комисия са участвали безспорни авторитети адвокати и съдии.

 20. mariq
  17 май, 2016 в 17:25 | #20

  Здравейте..искам да Ви попитам следното;2014 година банка ДСК даде за публична продан кьщата на родителите ми,защото не бяха погасявали ипотечния си заем близо 10 месеца.Майка ми е инвалид 100 прожента счужда помощ и пратят човек да се договорят за заема.Самия заем 36000 лв.го взеха,за да оправят покрива на кьщата и течовете и за да я приспособят за живеене на инвалид.При взимането на заема присьстваше само баща ми.Даден е ипотечния кредит без да сме дали нотариален акт на кьщата,защото нямахме и си ударжаха 2000 лв.за това че са ни го дали.Та изгониха родителите ми от кьщата без да зачитат че тя е инвалид и нямат друго жилище.Писах до тогаващтния омбутцман,тои назначи проверка и от общината му казали,че трябва да кандитатстват за общинско жилище.Кандидатствахме,но не ми взеха документите,защото жилището им било взето с ипотечен кредит.И така аз ги взех да цивея при мен ,но от тази история те рухнаха много..Та вьпроса ми е дали мога да сьдя дьржавата и банката?Благодаря

 21. георги Манолев
  22 май, 2017 в 18:41 | #21

  Здравейте г-жо Маргаритова ,през 1991г. заявихме зем.земя за възстановяване ,такава е до 2009г.Първото решение на ОСЗ ни е връчено чак през 2006г.с което се признава имота в стари граници но ни отказват с мотив „че попада в район на предприятие.Имота е незастроен“От 2006 г. до сега за този имот по различни причини сме водили с/у ОСЗ и Общината 19броя адм.дела-4 бр.пред РС 3 пред ВАС,12дела пред АС, изготвени са 4 бр.СТЕ и Помощен план по чл11ал.4 от ППЗСПЗЗ/три пъти отказан/ ,нито едно дело не е загубено,с две от делата осъдихме ОСЗ а след това и Кмета да ни се издадът Скица и У-е по чл.13 от ППЗСПЗЗ и двата пъти Кмета отказва за което съда му наложи и глоба,писали ли сме да Омбудсмана,ВСС,М-р на Правосъдието до МЗХ,ДНСК ,Обл.У-л , до Кмета над 30 писма до ОСЗ над 20 писма,имаме 4 броя решения от ОСЗ в две от които ОСЗ незаконно добави преднамеренно нов член, който с последното си Решение премахна по наша молба ,с едното от решенията отегли отказа си да възстанови имота, има още много фрапантни подробности и приоми от Общината и ОСЗ около този имот,вкл. и с нарочно издавани неправилни документи за да водим нон стоп дела за да ни бавят докато имота се застрой .Междувременно в хода на делата през 2011г. същия имот е продаден на частна фирма която от 2015г. започна да строй върху него.В момента сме в ново дело с/у Заповед по чл.11 от ППЗСПЗЗ на Кмета в изпълнение на Решение на съда което влезе в сила през м.март ,тази неправилна З-д той я издаде чак в края на м.октомври издаде ни скица но ни ощети с над 600кв.м. които неправилно определи като застроени ,без обаче да ни издаде Удостоверение по чл.13 от ППЗСПЗЗ ,също с цел бавене за което бе и глобен и така вече над 26год. имота ни още не ни е възстановен въпреки че с тези 4 СТЕ имота безспорно в пълна степен е идентифициран по граници,местност,съседи и площ и продължаваме .Това е много накратко защото документите ,фактите,делата са много Въпроса ми е можем ли и какво следва да направим и кога да заведем дела срещу Общината и ОСЗ за пропуснати ползи и нанесени вреди ,имота е продаден за доста голяма сума ,ние какво можем да искаме като обезщетение за преднамереното ,незаконосъобразно размотаване и бавене,може ли да ни отговорите и ни насочите защото ,документите /над 200бр./,фактите ,делата отговорите от някой държ.институции са в наша полза за това целенасочено размотаване,и какво ще ни струва в пари/или в %/ ,ако ВИЕ се ангажирате.Чакам отговор!

 22. 13 януари, 2018 в 06:07 | #22

  Може ли Жалбата до ЕСПЧ да се изпрати по електронна поща ( защото, като частни лица нямаме факс.
  За целта ви моля да ми съобщите е-мейл на ЕСПЧ zaw12929@abv.bg

 23. svmargaritova
  1 февруари, 2018 в 13:16 | #23

  Здравейте, не можете да изпратите жалбата си по електронна поща.

 24. anna
  15 юни, 2018 в 20:09 | #24

  Zdraveite!kolko dobre che Vi ima!
  iskam da popitam-kolko golo gore kato sredna sena chte mi struva ,edno nasledstvenno delo-znam che e otnositelno,no edna priblizitelna sena.Blagodaria Vi

 25. Елка Стоева
  19 ноември, 2018 в 12:16 | #25

  Здравейте, адвокат Маргаритова,
  Искам да ви попитам, какъв е срокът, в който мога да пусна жалба до ЕСПЧ.

  Ако срокът вече е 4-месечен, къде мога да прочета тази нова разпоредба?

 26. 28 ноември, 2018 в 01:22 | #26

  Уважаема д-р Маргаритова,
  от ЕСПЧ отказаха да допуснат една моя жалба,естествено без да излагат мотиви.Тъй като вложих мн.усилия в нея,все пак искам да разбера каква може да е причината – аз имам, естествено предположения,но все пак не искам да ги излагам предварително,за да мога да чуя Вашето мнение без да влияя върху него.Удобно ли е да Ви изпратя попълнения формуляр,за да го поглегднете?

 27. 28 януари, 2019 в 10:50 | #27

  Здравейте, адв.Маргаритова,

  Запознах се с Решението на ЕСПЧ по делото Морис срещу Франция /23 април 2015/, жалба № 29368/10. На сайта на ЕСПЧ то е публикувано само на френски и английски език. Липсва решение на български език. Моля да ми отговорите, ако ви е възможно, къде мога да се снабдя с решението по това дело на български език. Длъжно ли е Министерство на правосъдието да публикува на сайта си Решения на български език срещу други държави, освен България? Мога ли да приложа пред Софийски районен съд решението на ЕСПЧ на френски език и да поискам от съда да му осигури превод на български, след като България е страна по ЕКПЧ и решенията на ЕСПЧ важат и за нашата страна?

  С уважение:
  Т.Чобанова

 28. СИЯ МАЛИНОВА
  28 юли, 2019 в 10:37 | #28

  ЗДАРВЕЙТЕ,
  ИСКАМ ДА ВИ ПОПИТАМ ИМАМЕ ЛИ ПРАВО ГРУПА ХОРА 86 – ПОСТРАДАЛИ ОТ ОБЯВЯВАНЕТО НА ДУПНИШКА ПОПУЛЯРНА КАСА В НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТ ДА ПОДАДЕМ ДОКУМЕНТИ ВСИЯКИ ЗАЕДНИ СРЕЩУ БНБ, МИНАЛИ СМЕ ПРЕЗ КЮСТЕНДИЛСКИ ОКРЪЖЕН СЪД И ВАС. ИМАМЕ ОПРЕДЕЛЕНИЕ, А НЕ РЕШЕНИЕ НА ЗАВЕДЕНОТО ДЕЛОСРЕЩУ БНБ, ПОРАДУ ПРОПУСКИ, КОИТО СА ДОВЕЛИ ДО ФАЛИРАНЕТО НА ДУПНИШКА ПОПУЛЯРНА КАСА.щЕ СЪМ ВИ МНОГО БЛАГОДАРНА ДА ПОЛУЧА ОТГОВОР!!

 29. anna peneva
  2 август, 2019 в 08:12 | #29

  @Елка Стоева

  СИЯ МАЛИНОВА :
  ЗДАРВЕЙТЕ,
  ИСКАМ ДА ВИ ПОПИТАМ ИМАМЕ ЛИ ПРАВО ГРУПА ХОРА 86 – ПОСТРАДАЛИ ОТ ОБЯВЯВАНЕТО НА ДУПНИШКА ПОПУЛЯРНА КАСА В НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТ ДА ПОДАДЕМ ДОКУМЕНТИ ВСИЯКИ ЗАЕДНИ СРЕЩУ БНБ, МИНАЛИ СМЕ ПРЕЗ КЮСТЕНДИЛСКИ ОКРЪЖЕН СЪД И ВАС. ИМАМЕ ОПРЕДЕЛЕНИЕ, А НЕ РЕШЕНИЕ НА ЗАВЕДЕНОТО ДЕЛОСРЕЩУ БНБ, ПОРАДУ ПРОПУСКИ, КОИТО СА ДОВЕЛИ ДО ФАЛИРАНЕТО НА ДУПНИШКА ПОПУЛЯРНА КАСА.щЕ СЪМ ВИ МНОГО БЛАГОДАРНА ДА ПОЛУЧА ОТГОВОР!!

 30. Тодор
  26 януари, 2020 в 10:43 | #30

  Доцент Маргаритова,вие сте срам за правосъдието,слушах ви в спора с безспорно ерудирания и отличен адвокат Марковски и вашата защита в случая с убиеца на /който е на e17 ,год.и 10 месеца / ме вбеси.Ако всички такива са като вас-трябва да се разчисти съдебната система от такива неадекватници ,може би продажници,НЕ ВИ Е СРАМ/случая в Аличе,удушената,разчленена и след това изнасилена ученичка,срам сте!

 1. 0 trackbacks